hits

Barenahgelærer? Trenger du utdanning for det da

 

 

 

Det er flere og flere som spør meg hvorfor jeg vil bli barnehagelærer. ?Hvordan orker du? Bråkete, snørrete småunger! Det er ikke for sent å snu!? Vel, jeg kan godt forklare hvordan jeg orker, hvordan jeg holder ut en hel dag med barn.

Det er snørr, tårer og bæsjebleier. Men det er ikke derfor jeg velger akkurat dette yrket! Det er så mange som bare ser det negative og slitsomme med barn. Jeg ser et utrolig givende yrke der jeg kan gjøre en forskjell. Barn som smiler til meg, gir meg klemmer og kommer med herlige gullkorn hver dag. Etter en dag i barnehagen sitter jeg igjen med en god følelse. Jeg har Danset til Marcus og Martinus og lagd høye legotårn. Samtidig har jeg satt grenser og vært en voksen støtte som barna trenger. Jeg får lov å være med på å forme barna som mennesker og gi barna en god start på livet.

 

Barnehagelærere gjør en ekstremt viktig jobb. Det er ikke bare ?tanter? som passer på andres barn, men utdanna folk som gjør alt de kan for å gi barna en god oppvekst og virkelig følger utviklingen. Bare tenk så mye som skjer fra 0-6 år. Fra å ligge på gulvet og ikke kunne snakke til å løpe rundt, skravle om vær og vind, lese, skrive?det er så utrolig mye som skjer på de årene barna er i barnehagen ,og barnehagelærerne spiller derfor en utrolig stor rolle.

Som barnehagelærer får du ta del i de små øyeblikkene som er ekstremt viktig i barnets liv.

Alt fra å meste å skrive navnet sitt, pusle uten hjelp fra en voksen til de store skrittene når småtrolla lærer å gå/løpe.

Derfor vil jeg bli barnehagelærer. Jeg elsker å komme inn døra i barnehagen og bli møtt med 15 små smil som er glade for at JEG er der og som ønsker at jeg skal leke med dem.

 

 

 
 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Jeg en ung jente vil jeg si med mange drømmer i livet, jeg kommer til å skrive om alt som mulig fra matoppskrifter til diverse tips og triks Håper dere liker det, følg meg gjerne Vidre og legg meg til som venn :) Kotakt: sa.chal@hotmail.no

Kategorier