hits

De unsynlige sa du ? hvem er det egentlig

Processed with VSCO with f2 preset

 

Det dannes et bilde av hvem du er ut i fra førsteinntrykket med mennesker får av deg : Man kan spørre seg selv er dette bildet riktig ? I mange tilfeller nei siden ikke alle er like utadvnete eller ønsker rett å slett og ta et skritt om gangen før en åpner seg.

Alle mennerkser er forskjellige og vi må ha dette i bakhode at noen bruker elgre tid enn andre før de klarer å være seg selv 1000%.

Ofte blir det kun snakket om ?det stille barnet? , men er vi andre stille skjerler blitt glemt.

Som liten og helt fram til slutten av vidregående skole ble jeg sett på den snille og stille jenta som alle elsket. Selv om jeg følte meg en helt annet ble det dette bildet alle som noen gang omgikk meg eller kjente meg til en viss grad fikk.

Både fra venner, familie, skolen, foreldre og klassekamerater fikk jeg ofte høre du er så snill, smart og veloppdragen jente du. Jeg var det andre foreldre og mennesker generelt ville kalt perfekt eller en dræmme datter, venn eller søster. Var jeg virklig perfekt , for i mitt hode er ingen mennesker perfkete selv om det kan ses sann ut på utsiden.

Jeg turte aldri å si noe uten at jeg ble spurt av læreren, jeg sa i hverfall veldig lite ! Mens alle mine klassekamerater kalte meg for englebarnet, boblet det inne i meg tilslutt fikk jeg nok. Da alt sprakk gikk jeg siste året på vidregående.

Når alt sprakk orket jeg ikke mer av alt tull og urealistiske bilder folk hadde lagt av meg. Jeg var lik alle andre på mange måter selv om jeg var veldig ydmyk og snill og stille. Dette er noe alle kan være om de bare har viljen til stede.

Gjennom hele oppveksten har jeg likevel vært en som var flink å si i fra når jeg mente noe ikke var riktig eller urettferdig. Selv om få hørte på det jeg sa, dette var noe som irriterte meg og tilutt orket jeg ikke mer. Jeg rett og slett opp , og det endte med at jeg gikk direkte til enten foreldre, lærer eller lignede når noe plagde meg.

Men ikke alle lærer kjenner sine elever like godt og ikke alle har det man kaller empati og forståelse. Denne læreren hadde ikke noe av det og hun påstod at dt var min egen feil at jeg var blitt et mobbe-offer. I hode mitt hadde jeg en mening om at sanne personer ikke burde fått lov til å være lærere.

I mange år fælte jeg meg helt unsynlig , folk la nesten ikke merke til meg !! Jeg kunne bare forsvinne i mine egne tanker eller ut i løse luften, uten at noen hadde lagt merke til det. Slik som den gangen jeg ble borte i skogen og ingen la merke til det. De oppdaget ingenting ikke en gang lærern, først da faren min ringte kom det opp for henne.

Men hva kunne en snill, uskyldig og pliktoppfyllende jente som meg egentlig gjøre?

Det var faktisk lite jeg kunne gjøre når alle var mot meg både lærerne mine og medelever. Det eneste jeg gjorde som fikk meg til å klare å holde ut de siste mnd av mitt skoleår var troen på at noe godt kommer, når du har det vansklig og det hadde jeg sannlig rett i. Fikk min første jobb bare 7 mnd etter jeg var ferdig og da hadde jeg de beste kollegane jeg kunne drømme om.

Men året etter fikk jeg en ikke så grei skjef som fortalte meg at jeg aldri smilte, noe han rett og slett ikke visste noe om siden han aldri så meg i arbeid. Dette fikk meg til å tenke og forstå at det finns mobbing og neverging av mennekser uansett hvor du befinner deg og hvilken alder du er i . Selv blant voksne.

Processed with VSCO with hb1 preset

Håper dere tar dere tid til å skrive en kommentar :D

 

2 kommentarer

ILHAM

27.02.2017 kl.15:29

På denne artikkelen har du nevnte viktige årsaker til at mobbing sprer seg blant elever og det er at lærere tar ikke ansvar og jeg synes at sånn lærere må straffes. Og det er litt trist at folk bry er seg om utsende mer enn hvem er den personen.

Sarah

27.02.2017 kl.15:32

ILHAM: Enig en god del lærer utnytter sin makt, og bryr seg ikke om sine elever. Mange har heller ikke noen kunnskap om hvordan de skal forbygge eller stoppe mobbing, ender derfor med at lærern bli en mobber selv...

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Jeg en ung jente vil jeg si med mange drømmer i livet, jeg kommer til å skrive om alt som mulig fra matoppskrifter til diverse tips og triks Håper dere liker det, følg meg gjerne Vidre og legg meg til som venn :) Kotakt: sa.chal@hotmail.no

Kategorier