hits

Hvordan er det å bruke hijab i et lite sted i Norge ? 

Jeg får ofte spørmal fra andre både muslimer og ikke-muslimer om hvordan det er å bruke hijab i et lite sted som Notodden. Svaret jeg ofte gir dem er at det vil alltid være perioder i livet hvor visse ting i livet vil være vansklig og du nesten ikke klarer å stå for det du mener, samtidig som du må være sterk. Å bruke hijab på Notodden har vært som en berg-dal-bane ikke bare fordi det er svært få mulimer her, men fordi jeg har måtte jobbe ekstra hard for å vise meg selv og andre at alt er mulig om man bare har vilje, styrke, mot og tro.

Samtidig har jeg opplevd folk komme bort til meg å si ? elsker måten du bruker hijaben eller tubanen på i dag? detter har fått meg til å teke at det er så lite som skal til for å gjøre et menneske glad. Denne handlingen fikk i hverfall dagen min til å føles mye lysere og hjertet mitt ble veldig rørt.

Det er også viktig å huske på at vi alle er mennesker og noen perioder i livet er lysere , mens andre føles veldig mørke.  Det som hjalp meg gjennom disse mørke periodene var troen på Allah(GUD) og at det alltid kommer noe godt ut av vansklige perioder i livet, selv om det vil føles som det ikke finnes noen utvei.

Måte jeg klarte å beskjempe disse negative tankene var å buke hijaben på en ny måte slik at jeg ikke gikk lei av dene og faste stilen jeg har brukt de siste 2 årene.

Når det er sakt har jeg ikke opplevd noen form for rassisme her!!

2 kommentarer

ILHAM DAHER

17.03.2017 kl.23:07

Siden at jeg er nesten på samme situasjonen som deg, så jeg forstår alt du skriver om. Jeg likte at du ikke fokuserte på bare på den negative delen og at du har nevnt at ikke alle er rasiste.

Sarah

18.03.2017 kl.08:32

ILHAM DAHER: Du så jo selv hvordan det var her, samtidig som de fleste er veldig hygglig osv :D

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Jeg en ung jente vil jeg si med mange drømmer i livet, jeg kommer til å skrive om alt som mulig fra matoppskrifter til diverse tips og triks Håper dere liker det, følg meg gjerne Vidre og legg meg til som venn :) Kotakt: sa.chal@hotmail.no

Kategorier